Programi

Moralnost, meditacija, mudrost

Jedini preduvjet da biste sudjelovali u aktivnostima Centra je probuđeno zanimanje za istraživanje vlastite naravi, želja da konce vlastitoga života preuzmete u svoje ruke i pomognete sebi i drugima u nadilaženju nezadovoljstva, nemira i emocionalnih previranja. Korak po korak, pokrenite poluge vlastitog preobražaja slijedeći naš stupnjevit program.

Kako započeti

Javna predavanja

Svaki mjesec naš učitelj, majstor chana Žarko Andričević, održava slobodna javna predavanja. Teme obuhvaćaju osnove budizma, primjenu chan (zen) mudrosti u svakodnevnom životu te praktične savjete kako meditirati. Predavanja će vam pomoći da saznate kako vas budizam i chan meditacija mogu nadahnuti na put istraživanja i ostvarenja koji nude.

Saznajte više

Tečaj meditacije

Mirnoća i uvid je dvodnevni program na kojem ćete saznati kako meditirati i sve što vam je potrebno da biste započeli – kontekst chan prakse, njene metode, stupnjeviti put napretka, teškoće i kako se s njima nositi, koji su različiti oblici meditacije u chanu i još mnogo toga. Tečaj je plod četrdesetogodišnjeg iskustva u meditaciji i njenom podučavanju našega učitelja, Žarka Andričevića.

Saznajte više

Sljedeći koraci

Grupna meditacija

Za sve članove koji su završili tečaj chan meditacije jednom tjedno održavamo grupnu meditaciju online. Po završetku možete popričati s učiteljem, čuti vrijedan savjeti o nekim vidovima prakse i povezati se s prijateljima na putu duhovnog istraživanja.

Pogledajte raspored

Meditacijska povlačenja

Kada osjetite da ste spremni, meditacijski ćete put produbiti odlaskom na povlačenja – krenut ćete s jednodnevnima i polako napredovati do sedmodnevnih. Kaže se da je upravo sedmodnevno povlačenje prava inicijacija u praksu chan meditacije, te da se od te točke na dalje možete smatrati praktičarem chana.

Saznajte više

Studij

Da bismo došli onkraj riječi, u izravan doticaj sa stvarnošću, prvo ih trebamo čuti, usvojiti i razumjeti. To je proces koji zahtijeva strukturirani studij Buddhadharme koja propituje naše iskustvo, kako nastaje i kako ga je moguće promijeniti. Tako nam iscrtava kartu putovanja.

Saznajte više

Rezidencijalni boravak

Za iskusne članove Centra koji se žele posvetiti praksi chana u vlastitome ritmu. Boravak uključuje sudjelovanje u dnevnim aktivnostima – jednoj zajedničkoj meditaciji i redovnom jednostavnom poslu te ostavlja dovoljno vremena za samostalno dulje sjedenje ili studij.

Kontaktirajte nas

Zenyoga

Razvijanje pomnosti kroz pokret

Zenyoga je poseban oblik yoge usaglašen s praksom chana – nazivamo ju meditacijom u kretanju! Vježbamo je i podučavamo već preko četrdeset godina i najstarija smo škola yoge u Hrvatskoj. Prikladna je za ljude svih dobi i oblika – ne nastojimo zauzeti nemoguće položaje već prilagoditi kretanje sposobnostima svakog tijela. 

Saznajte više

Slijedi u kalendaru

Sub

17

Zenyoga

Ljetni seminar zenyoge

Subota, 17.08.2024. u 17:00 -
Subota, 24.08.2024. u 14:00

Chan centar Hartovski vrh

Hartje bb, Kostanjevac

Sub

05

Sedmodnevno povlačenje

Sedmodnevno chan povlačenje

Subota, 05.10.2024. u 16:30 -
Subota, 12.10.2024. u 12:00

Chan centar Hartovski vrh

Hartje bb, Kostanjevac

Sri

16

Javno predavanje

Javno predavanje

Srijeda, 16.10.2024. od 19:00-20:30

Online

Zoom

Pet

15

Škola za učitelje dharme i chana

Škola za učitelje Dharme i chana

Petak, 15.11.2024. u 16:30 -
Nedjelja, 17.11.2024. u 17:30

Chan centar Hartovski vrh

Hartje bb, Kostanjevac