...

Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Javno predavanje: O jasnome umu

Javno predavanje: O jasnome umu

Od dvojice kineskih budističkih pjesnika istog imena, Han Shan, autor pjesme “O jasnome umu” pripada nama bližem vremenskom razdoblju, dinastiji Ming iz 16. stoljeća.

Han Shan Te Ching je zarana odabrao poziv redovnika i još kao dječak pridružio se budističkoj sanghi. Studirao je, komentirao sutre, pisao pjesme i vježbao meditaciju u raznim školama budizma. Proživio je iznimno bogat i čudesan, u meditaciju uronjen život predanog učenika i učitelja. 

Pjesme Han Shana su esencija i poetičan destilat takvoga života. Nadahnute uvidom, odzvanjaju plodovima i obilježjima chana – izravno ukazuju na um.

“O jasnome umu”, pjesmu od četiri kitice, učitelj chana Žarko Andričević tumačit će u narednih nekoliko javnih predavanja. Otisnimo se zajedno u seriju predavanja i poslušajmo kako Han Shan razmiče velove što zastiru pravu narav sopstva, svima svojstvenu istinsku ljudsku prirodu.

Predavanje je otvoreno svima i dobra je prilika da dobijete podrobnije informacije o radu Centra i kako se priključiti našim aktivnostima.

Održava se preko platforme Zoom i simultano se prevodi na engleski jezik za naše međunarodne članove. Poveznica ovdje.

KADA

22.11.2023. u 19:00 20:30


GDJE