...

Loading Događaji

« Svi Događaji

Škola za učitelje zenyoge

Škola za učitelje zenyoge

U tijeku su predavanja sedme generacije polaznika škole za učitelje zenyoge, najstarije škole yoge u našoj zemlji koja je na razini 500 registrirana pri Yoga Allianceu od 2003. godine. Ukupan broj kontaktnih sati tijekom dvogodišnjeg trajanja škole iznosi 650, što je čini najcjelovitijom školom yoge u nas.

Škola je organizirana na dvije razine. Na prvoj, iznosi jasnu i strukturiranu obrazovnu građu čijim postupnim svladavanjem polaznici stječu znanja i iskustva u raznim područjima yoge i osposobljavaju se za podučavanje. Na drugoj, program škole je usmjeren na otkrivanje dubljih slojeva vlastite prakse i potiče novu razinu osobnog duhovnog razvoja.

Podučavati zenyogu, pored stjecanja fizičke sposobnosti i usvajanja tehničkog znanja, podrazumijeva razvitak senzitivnosti, suosjećanja i dubljeg razumijevanje ljudske prirode. Polaznici škole prolaze bogat i izazovan duhovni trening chan-budizma. Ovladati zenyogom u konačnom smislu znači dosegnuti zen ili chan iskustvo, iskustvo dubokoga suosjećanja i razumijevanja, a biti učitelj zenyoge znači voditi druge ka tom iskustvu.

Dvogodišnji program škole uključuje:

  • osam vikend radionica (od petka poslijepodne do nedjelje u isto vrijeme)
  • dva trodnevna proljetna seminara
  • dva tjedna ljetna seminara
  • tečaj chan meditacije Mirnoća i uvid
  • jednodnevno, trodnevno i sedmodnevno chan meditacijsko povlačenje

Učitelji u našoj školi su pioniri i vizionari u području yoge i meditacije u našoj zemlji, s višedesetljetnim iskustvom u podučavanju koje uvažava tradiciju, ali je na izravan i praktičan način prilagođava uvjetima sadašnjosti.

KADA

28. lipnja u 16:30 30. lipnja u 17:30


GDJE

Chan centar Hartovski vrh

Hartje bb
Kostanjevac, 10455
Pogledajte web stranicu Lokacija