...

Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Hrana za tijelo i um, radionica kuhanja

Radionica kuhanja

Hrana za tijelo i um

Radionica kuhanja

Zagledamo li se dublje u mrkvu na svom tanjuru, u njoj možemo vidjeti i ono što nije očigledno na prvi pogled. Klicu, zemlju, vodu, sunce i onoga tko ju je uzgojio. Onoga tko ju je podignuo iz zemlje i onu koja ju je mirisnu i ukusnu iznijela pred nas.

Karolina, kuharica koja nam priprema obroke na chan-povlačenjima, tečajevima i seminarima na Hartovskom vrhu izaziva nas i poziva da na njenoj radionici u kuhinjski backstage unesemo praksu pomnosti i dubokoga gledanja. Kroz osnovnu podjelu, obradu i pripremu hrane radom u grupama naučit ćemo kako namirnici pristupiti pažljivo, s dodatnim razumijevanjem i poštovanjem. Uputiti se u istraživanje skladnih okusa i sudjelovati u svemu što prethodi dolasku ukusnog i cjelovitog obroka na stol. I naravno uživati u onome što slijedi – zajedničkom kušanju.

Za ovu priliku voditeljica radionice nabavit će namirnice i sastaviti menije, a od sudionika traži radoznalost i zaigranost. Namijenjena je praktičarima chana, vježbačima yoge, svima zainteresiranima za istraživanje suptilnih veza našeg bića s onim što ga i čime se hrani.

Preporučena donacija:

  • pokrovitelji 145 EUR
  • puni članovi/mladi do 25. godine/umirovljenici/nezaposleni 155 EUR
  • pridruženi članovi 165 EUR
  • nečlanovi 185 EUR

Donacija uključuje uravnotežene i brižno spremljene vegetarijanske obroke (po dva ručka, večere i doručka), smještaj u suvremenim, zajedničkim spavaonicama, korištenje ostalih prostora Centra i troškove organizacije. 

Broj mjesta je ograničen, a prijave završavaju tjedan dana prije održavanja.

Više o dolasku i boravku na Hartovskom vrhu saznajte ovdje.

Raspored

Petak

Dolazak do 16.30

17.00 – 19.00 Priprema večere i dijela doručka za naredni dan (grupni rad)

19.00 Večera

20.30  Meditacija

Subota

7.00  Osam pokreta chana, grupna meditacija

8.00 Priprema doručka i blagovanje (grupni rad)

10.00 – 13.00 Predavanje, priprema namirnica i kuhanje (grupni rad)

13.00 ručak

13.00 – 15.00 Nastavak grupnog rada

17 – 19 Priprema večere (grupni rad)

19.00 Večera

20.30  Meditacija

Nedjelja

7.00  Osam pokreta chana, grupna meditacija

8.00 Priprema doručka i blagovanje (grupni rad)

10.00 – 13.00 Predavanje, priprema namirnica i kuhanje (grupni rad)

13.00 Ručak, kava, čaj, desert

do 15.30 Raspremanje i odlazak

O voditeljici…

Karolina Blažeković je svestrana i vrsna kuharica, kvalificirani makrobiotski chef, poznavateljica shiatsu masaže i praktičarka chana, buduća učiteljica zenyoge. Svojim poticajnim i kreativnim pristupom hrani i kuhanju utjelovljuje pažljivo sastavljanje obroka po yin yang načelu u skladu s teorijom o pet transformacija. Nadahnuto i interaktivno podučava pripremu jela hranjivih za tijelo i um. 

Poručuje: “Između ostaloga, bavit ćemo se osnovnim kuhanjem žitarica, mahunarki, ukiseljenog povrća, gomashia, kruha, seitana, raznih namaza, miso juhe, ramena, currya, variva, obožavane štrudle od arame algi, deserta… Radionica je nadahnuta i posvećena vama koji ste već kušali moju hranu ili je tek želite upoznati!”

KADA

08. ožujka u 16:30 10. ožujka u 15:30


GDJE

Chan centar Hartovski vrh

Hartje bb
Kostanjevac, 10455
Pogledajte web stranicu Lokacija