Loading događanja

« All Events

  • Ovaj događaj je prošao.

Tjedna meditacija

15. studenoga @ 19:00 - 21:00 CET

|Ponavljajući događaj (vidi sve)

An event every week that begins at 19:00 on Utorak, repeating until Subota, 31 prosinca, 2022

Tjedna meditacija, weekly meditation

Grupna meditacija u sjedenju (tso-chan ili zazen) odvija se online svakog utorka pod vodstvom našeg učitelja, majstora chana Žarka Andričevića. Sastanci uključuju vježbanje niza od osam pokreta chana kao uvoda u meditaciju u mirovanju i dva polusatna meditacijska sjedenja. Po završetku uvijek ostaje vremena za razgovor o detaljima prakse, ispravnosti metode i za pitanja o vlastitome stupnju napretka.

Chan meditaciju možete prakticirati u svim položajima no sjedeći položaj je iznimno važan i stoga mu se posvećuje posebna pažnja. Dobar uvod u sjedeću meditaciju je vježbanje niza od Osam pokreta chana koji su detaljno objašnjeni ovdje.

Kod sjedenja je najvažnije da nam je kralježnica uspravna. Za položaj nogu možemo odabrati bilo koji od tradicionalnih položaja, meditacijsku klupicu ili stolicu.

Ruke držimo uz tijelo sa šakama položenima u krilu.

Ako smo pronašli svoj kutak za meditaciju i ako nas k jastuku vodi istinsko nadahnuće da upoznamo sebe dublje i da otkrijemo svoje izvorno lice, s praksom smo već započeli.

Iz kretanja u mirovanje prelazimo na postupan, svjestan i blag način. Kada smo tijelo umirili potrebno ga je i temeljito opustiti. Potom krećemo na metodu meditacije u užem smislu.

Potanki opis meditacije na dah pronaći ćete ovdje, a vođenu meditaciju na dah možete poslušati ovdje.

Prisustvovati mogu svi koji su prošli tečaj meditacije, imaju iskustvo u meditacijskoj praksi i članovi su Centra. Poveznicu šaljemo nakon evidentiranja mjesečne članarine.

Detalji:

Datum:
15. studenoga
Vrijeme:
19:00 - 21:00
CET
Događaj kategorije:
,

Lokacija

Online

Detalji:

Datum:
15. studenoga
Vrijeme:
19:00 - 21:00
CET
Događaj kategorije:
,

Lokacija

Online