Loading događanja

« All Events

Mirnoća i uvid, tečaj meditacije

23. listopada @ 10:00 - 24. listopada @ 18:00 CEST

|Ponavljajući događaj (vidi sve)

One event on Subota, 12 veljače, 2022 at 10:00

One event on Subota, 21 svibnja, 2022 at 10:00

Temeljni program Centra, tečaj chan meditacijske prakse početna je točka na putu njegovanja uma. Tečaj meditacije vodi naš učitelj Žarko Andričević, majstor chana. Održavamo ga tri puta godišnje, a traje jedan vikend, subotu i nedjelju. Svaki dan održavaju se dva predavanja upotpunjena praktičnim radom.  Saznat ćete što je chan meditacija, zašto je važna kultura njegovanja uma i kako to činiti.

Tečaj meditacije je vrlo detaljan i uključuje poduku u ispravnim položajima za meditaciju, načinu disanja, vježbama yoge koje pripremaju tijelo i um za sjedenje, samomasažom koja osigurava skladan protok energije, najvažnijim metodama smirivanja uma, odnosom prema iskustvima u meditaciji, teorijom i stupnjevima meditacijske prakse te primjenom njenih načela u svakodnevnom životu.

Namijenjen je početnicima i onima koji već vježbaju meditaciju, ali misle da nisu dovoljno detaljno ili ispravno upućeni u njenu praksu.

Održava se na dva načina – uživo s boravkom u Chan centru i online preko platforme Zoom. Za cjeloviti doživljaj preporučujemo da dođete na Hartovski vrh! Planirate li sudjelovati online, imajte na umu da je važno da to bude u realnome vremenu.

Preporučena donacija za tečaj meditacije:
Članovi/studenti/umirovljenici/nezaposleni 300 kn
Nečlanovi 500 kn

Sudjelujete li na tečaju uživo na Hartovskom vrhu, računajte da je trošak smještaja i hrane dodatnih 250 kn (spavanje, ručak i večera u subotu; doručak i ručak u nedjelju). Broj mjesta za sudjelovanje uživo ograničen je.

 

Detalji:

Početak:
23. listopada @ 10:00 CEST
Kraj:
24. listopada @ 18:00 CEST
Događaj kategorije:
, ,

Lokacija

Chan centar Hartovski vrh
Hartovski vrh
KOSTANJEVAC, 10455 Croatia (Local Name: Hrvatska)

Detalji:

Početak:
23. listopada @ 10:00 CEST
Kraj:
24. listopada @ 18:00 CEST
Događaj kategorije:
, ,

Lokacija

Chan centar Hartovski vrh
Hartovski vrh
KOSTANJEVAC, 10455 Croatia (Local Name: Hrvatska)