Loading događanja

« All Events

Sedmodnevno chan povlačenje

3. lipnja @ 17:00 - 10. lipnja @ 14:00 CEST

|Ponavljajući događaj (vidi sve)

One event on Subota, 19 ožujka, 2022 at 17:00

One event on Subota, 1 listopada, 2022 at 17:00

One event on Subota, 4 veljače, 2023 at 17:00

One event on Subota, 3 lipnja, 2023 at 17:00

Meditacija, jednostavna ali ne i laganaDomgoj Kunić

Sedmodnevna meditacijska povlačenja smatraju se osobito značajnima – kaže se da su inicijacija u praksu chana.  Zašto je to razdoblje njihov tradicionalni okvir? Toliko traje mjesečeva mjena – sedmodnevna meditacija nas usklađuje s većim ritmovima prirode. Tijekom sedam dana možemo dovesti um u stanje kontinuirane sabranosti ili jednog uma. Duboka usredotočenost otvara vrata viđenju vlastite prirode i preobražavajućem iskustvu kojem chan vodi.

Na sedmodnevnim povlačenjima se koriste napredne metode chan meditacije kao što su tiho osvjetljavanje ili mochao, i huatou. Nazivaju se intenzivnima, jer po ritmu i zahtjevnosti odgovaraju redovničkim povlačenjima.

Život na povlačenju obilježava jednostavnost, obitavanje u stvarnosti sadašnjeg trenutka te skladno i za praksu poticajno ozračje. Povlačenja na Hartovskom vrhu su osobito nadahnjujuća – mjesto je osmišljeno da bi nas podržalo na svaki mogući način. Unutarnji ustroj povlačenja je rezultat duge i iskušane tradicije. Nudi skup povoljnih uvjeta – mjesta, grupe, učitelja, ritma i metode – koji pomažu naša najplemenitija nastojanja. Tjedan dana ostavljamo svoj svakodnevni život iza sebe, i uranjamo u jednostavan ritam sjedenja, vježbanja, slušanja, rada i odmora. Vanjsko pojednostavljivanje života na svega nekoliko aktivnosti polako se, dan za danom, počinje zrcaliti u unutarnjem pojednostavljivanju koje otkriva bitno drugačiju kvalitetu onoga što nam čini život.

Učitelj je Žarko Andričević koji je vodio preko 80 sedmodnevnih i duljih chan povlačenja. Dnevno održava dva predavanja, a svaki sudionik ima priliku i za osobno savjetovanje kroz privatni razgovor.

Na povlačenju je moguće sudjelovati uživo i online. Online sudionici dobivaju opširne upute koje im pomažu da u vlastitome okruženju stvore ozračje pogodno za meditaciju i priključuju se svim aktivnostima u realnome vremenu.

Preporučena donacija za sedmodnevno povlačenje:

   • za pokrovitelje Centra 207 EUR
   • za pune članove Centra 260 EUR
   • za pridružene članove Centra 280 EUR
   • za nečlanove Centra 300 EUR

Više o dolasku na povlačenje i boravku u Chan centru pročitajte ovdje.

Detalji:

Početak:
3. lipnja @ 17:00 CEST
Kraj:
10. lipnja @ 14:00 CEST
Događaj kategorije:
, ,

Lokacija

Chan centar Hartovski vrh
Hartovski vrh
Hartje, 10455 Croatia (Local Name: Hrvatska)

Detalji:

Početak:
3. lipnja @ 17:00 CEST
Kraj:
10. lipnja @ 14:00 CEST
Događaj kategorije:
, ,

Lokacija

Chan centar Hartovski vrh
Hartovski vrh
Hartje, 10455 Croatia (Local Name: Hrvatska)