Loading događanja

« All Events

Mirnoća i uvid, tečaj chan meditacijske prakse

24. travnja @ 9:00 - 25. travnja @ 17:00 CEST

|Ponavljajući događaj (vidi sve)

One event on Subota, 24 travnja, 2021 at 9:00

naučite meditirati

Naučite meditirati.

Početna točka za usvajanje prakse chana je Mirnoća i uvid, tečaj chan meditacijske prakse. To je naš temeljni program koji održavamo tri puta godišnje već preko dvadeset godina.

Na našem dvodnevnom tečaju ćete saznati sve što vam je potrebno kako biste sami mogli početi sjediti – kontekst prakse, osobite metode, stupnjeviti put napretka, najčešće, i one nešto rjeđe prepreke i kako se s njima nositi, o formalnoj i neformalnoj praksi i još mnogo toga.

Ovaj tečaj je destilat četrdesetogodišnjeg iskustva u meditaciji i njenom podučavanju našega učitelja, Žarka Andričevića. Kao što shifu Žarko nije samoproglašeni instant-učitelj, već Dharma-nasljednik jednog od najznačajnijih suvremenih učitelja budizma, tako ni ono što ćete naučiti na ovom tečaju nije instant-metoda duhovnoga napretka. Chan je nešto mnogo dublje, i mnogo ozbiljnije. Chan ne nudi ugodu, već razumijevanje neugode i nadilaženje i jednoga i drugoga. Chan nije eskapizam, već hvatanje u koštac s onime od čega bismo htjeli pobjeći. Chan nije plutanje u ružičastim oblacima već suočavanje sa stvarnošću. I oslobođenje koje takvo suočavanje donosi.

Tečaj se održava tijekom jednog vikenda. Sastoji se od četiri predavanja upotpunjena praktičnim radom i daje detaljan odgovor na pitanje što je chan meditacija, zašto je potrebna i kako je raditi. Uključuje upoznavanje s ispravnim načinima sjedenja, disanjem, vježbama yoge, samomasažom, metodama meditacije, odnosom prema iskustvima u meditaciji, teorijom i stupnjevima meditacijske prakse, te primjenom njenih načela u svakodnevnim aktivnostima.

Mirnoća i uvid je tečaj meditacije za početnike kao i za sve one koji već meditiraju, ali bi se htjeli potpunije uputiti u njen kontekst i način izvođenja.

Preporučena donacija za nečlanove Centra: 500 kn
Preporučena donacija za članove Centra, učenike, studente, nezaposlene i umirovljenike: 300 kn

 

Detalji:

Početak:
24. travnja @ 9:00 CEST
Kraj:
25. travnja @ 17:00 CEST

Lokacija

Online

Detalji:

Početak:
24. travnja @ 9:00 CEST
Kraj:
25. travnja @ 17:00 CEST

Lokacija

Online