Loading događanja

« All Events

  • Ovaj događaj je prošao.

Ja i drugi

9. studenoga @ 19:00 - 20:30 CET

Budistički centar

Jednom mjesečno naš učitelj Žarko Andričević održava online javna predavanja na kojima propituje tradiciju i praksu chana u suvremenom životu. Raspon tema seže od uvoda u Buddhin nauk i njegovanja uma pa do razmatranja životnih očekivanja, darežljivosti, usamljenosti ili pomnosti.

U prošlomjesečnom predavanju smo se dotaknuli uzroka odijeljenosti od sebe i života. Otvorili pitanje o rađanju percepcije, i podjele na sebe i na drugo koja se njome osnažuje. Ovaj mjesec dublje ćemo sagledati tu temu.

Činjenica da postoje univerzalna i svima zajednička životna iskustva ne jamči mir i sklad. Za izmirenje podvojenosti i antagonizama treba više od toga. Treba istražiti i osvijetliti “jedno jedino ja” koje se čvrsto utisnulo u način na koji doživljavamo svijet i sebe.

Ja i drugi tema je javnog predavanja učitelja Žarka Andričevića druge srijede u studenom. Pozivamo vas da nam se priključite i poslušate kako proniknuti u iluziju o zasebnom postojanju i promijeniti svoju uobičajenu, udvojenu percepciju.

Predavanja su otvorena svima i dobra su prilika da dobijete podrobnije informacije o radu Centra, te su posebice namijenjena onima koji tek ispituju mogućnost uključenja u program studija i prakse.

Održavaju se preko platforme Zoom, poveznica ovdje.

 

Detalji:

Datum:
9. studenoga
Vrijeme:
19:00 - 20:30 CET
Događaj kategorije:
, ,

Lokacija

Online

Detalji:

Datum:
9. studenoga
Vrijeme:
19:00 - 20:30 CET
Događaj kategorije:
, ,

Lokacija

Online