• KORAK

    OD RAZMATRANJA DO OSTVARENJA

POSTANITE ČLAN CENTRA

Chan centar je neprofitna ustanova koja se financira iz članarina, vlastitoga programa i donacija. Za skladno funkcioniranje Centra nužno je da mu prihodi budu redoviti stoga sve koji sudjeluju u aktivnostima Centra, sve one koji su preuzeli Utočišta i Pravila, kao i sve simpatizere pozivamo da postanu članovi. Pristupanjem članstvu omogućujete glatko djelovanje Chan centra, izvorišta duhovne prakse za sebe i druge.
Članstvo međutim nije preduvjet za sudjelovanje u aktivnostima Centra. Podršku mu možete dati i redovnim sudjelovanjem u našem programu kao i/ili donacijama.

VRSTE ČLANSTVA

Pridruženo članstvo

Namijenjeno prvenstveno onima koji žele poduprijeti rad Centra i tek povremeno sudjelovati u njegovim aktivnostima.
Uključuje mogućnost posudbe iz naše bogate knjižnice.
Članarina traje najmanje dvanaest mjeseci i iznosi 7 EUR mjesečno.
Nakon šest mjesečnih uplata, pridruženi članovi ostvaruju popuste na programe Centra.

Puno članstvo

Namijenjeno je svima koji žele sudjelovati u tjednoj meditaciji i više puta godišnje dolaziti na seminare i povlačenja. Preduvjet punog članstva je tečaj meditacije. Uključuje korištenje knjižnice Centra.
Članarina traje najmanje dvanaest mjeseci i iznosi 14 EUR mjesečno.
Nakon šest mjesečnih uplata, puni članovi ostvaruju dodatne popusta na programe Centra.

Pokroviteljstvo

Namijenjeno je onima koji su odlučili značajno pridonijeti financijskom opstanku Centra, videći ga kao važno mjesto uz koje povezuju svoju duhovnu dobrobit.
Pokroviteljstvo traje najmanje dvanaest mjeseci i iznosi od 33 EUR mjesečno na više.
Pokroviteljstvo uključuje otvoren pristup meditacijskoj grupi, značajne popuste na ostale programe u Centru kao i korištenje naše bogate knjižnice.

volontirajte, how to relax

VOLONTIRAJTE

Imanje na kojem se nalazimo broji 2,6 hektara i sastoji se od pet objekata – darujete svoju vještinu i znanje na našim volonterskim radnim akcijama!  Usput ćete se dobro zabaviti, pojesti fini obrok i zaraditi muskulfiber otkrivajući čari danas rijetko dostupnih poslova poput plijevljenja, obrezivanja, čupkanja, kopanja, košnje…

Dodatni bonus je prigoda da boravite u prelijepoj prirodi i, najvažnije – da svoju sabranost i pažljivost “brusite” u kretanju, u aktivnosti, u uvjetima koji su nalik svakodnevnima a ipak ni izdaleka emocionalno obremenjeni pa utoliko lakši za vježbu. Za datum sljedećeg volenterskog dana pogledajte kalendar.

DONIRAJTE

Naš je cilj jednostavan: dijeliti znanje i metode chan-budizma, u skladu s Buddhinim načelom davanja (dāna). Preporučene donacije za sudjelovanje u našim povlačenjima i ostalim programima iznimno su pristupačne upravo zato što svi koji sudjeluju u životu Centra kontinuirano daruju svoje vrijeme i novac kako bismo zajedno mogli uživati u plodovima darivanja i rezultatima chan-prakse.
Donacijom nas potpomažete u stvaranju još boljih sadržaja i programa vezanih uz chan-budizam, mudrost i meditaciju.
Hvala vam!

Donirajte