Chan Centar

U nadahnjujućem okruženju Parka prirode Žumberak, Chan centar je mjesto posvećeno suvremenoj meditaciji u tradiciji chan (zen) budizma. Obraća se temeljnim životnim pitanjima – od izravnog “kako se opustiti” do slojevitog “gdje je moj pravi dom” i “kakvo je moje izvorno lice”. Podučava cjelovitom putu unutarnjeg preobražaja i otkrivanja vlastite prirode.

Proljetna buđenja

Seminar zenyoge i meditacije

26. – 29. travnja 2024.

Ovog proljeća opet se budimo u Krku, na našem voljenom prvomajskom seminaru zenyoge i chana. Usporit ćemo i pojednostavniti život. Izmaknuti se iz svakodnevnice i prepustiti se blagotvornom utjecaju vježbanja i meditacije. Proživjeti nekoliko dana u zdravom ritmu, usvajajući navike koje će nam oplemeniti i obogatiti život.

Saznajte više

Javna predavanja

Svaki mjesec naš učitelj, majstor chana Žarko Andričević održava slobodna javna predavanja. Teme obuhvaćaju osnove budizma, primjenu chan (zen) mudrosti u svakodnevnom životu te praktične savjete kako meditirati. Predavanja će vam pomoći da saznate kako vas budizam i chan meditacija mogu nadahnuti na put istraživanja i ostvarenja koji nude.

Saznajte više o javnim predavanjima

Meditacija

Rad na sebi? Da, ali što to u stvari znači? Meditacija nije samo tehnika koja nas uči kako se riješiti stresa, opustiti, fokusirati i smiriti. Uz podršku učitelja i zajednice, budistička meditacija je cjelovit put oslobođenja od egocentričnosti koji vodi miru, skladu i slobodi. Razvija svjesnost o dubokoj povezanosti nas i drugih i suosjećanje prema svim osjetilnim bićima.

Saznajte više o chan meditaciji

Sub

11

Tečaj meditacije

Mirnoća i uvid, tečaj meditacije

Subota, 11.05.2024. u 9:00 -
Nedjelja, 12.05.2024. u 17:00

Chan centar Hartovski vrh i online

Hartje bb, Kostanjevac | Zoom

Vođene meditacije

Nije pronađen nijedan tekst u kategoriji.

Povlačenja

Meditacija se produbljuje na intenzivnim povlačenjima koja su srž chana. Prilika su da duboko vidimo sebe i pomaknemo granice svojeg iskustva. Sabrati se, doći u doticaj s tijelom i osjećajima te otpustiti napetost preduvjeti su da sagledamo život iz zdravije i mudrije perspektive.


Sub

25

Sedmodnevno povlačenje

Sedmodnevno chan povlačenje

Subota, 25.05.2024. u 16:30 -
Subota, 01.06.2024. u 12:00

Chan centar Hartovski vrh

Hartje bb, Kostanjevac