Chan Centar

U nadahnjujućem okruženju Parka prirode Žumberak, Chan centar je mjesto posvećeno suvremenoj meditaciji u tradiciji chan (zen) budizma. Obraća se temeljnim životnim pitanjima – od izravnog “kako se opustiti” do slojevitog “gdje je moj pravi dom” i “kakvo je moje izvorno lice”. Podučava cjelovitom putu unutarnjeg preobražaja i otkrivanja vlastite prirode.

Program za djecu i odrasle zaJedno

zaJedno

Program za djecu i odrasle

12. – 14. srpnja 2024.

Boravak u prirodi, igra, istraživanje osjetilnih doživljaja, vježbanje yoge, usmjeravanje pažnje na tijelo i dah, radosno bivanje u sadašnjem trenutku samo je dio aktivnosti kojima ćemo ispuniti vikend sredinom srpnja. 

Dobrodošli su svi koji žele naučiti kako kreativno i smisleno provesti slobodno vrijeme s djecom u okruženju Chan centra. 

Saznajte više

Javna predavanja

Svaki mjesec naš učitelj, majstor chana Žarko Andričević održava slobodna javna predavanja. Teme obuhvaćaju osnove budizma, primjenu chan (zen) mudrosti u svakodnevnom životu te praktične savjete kako meditirati. Predavanja će vam pomoći da saznate kako vas budizam i chan meditacija mogu nadahnuti na put istraživanja i ostvarenja koji nude.

Saznajte više o javnim predavanjima

Sri

16

Javno predavanje

Javno predavanje

Srijeda, 16.10.2024. od 19:00-20:30

Online

Zoom

Meditacija

Rad na sebi? Da, ali što to u stvari znači? Meditacija nije samo tehnika koja nas uči kako se riješiti stresa, opustiti, fokusirati i smiriti. Uz podršku učitelja i zajednice, budistička meditacija je cjelovit put oslobođenja od egocentričnosti koji vodi miru, skladu i slobodi. Razvija svjesnost o dubokoj povezanosti nas i drugih i suosjećanje prema svim osjetilnim bićima.

Saznajte više o chan meditaciji

Sub

23

Tečaj meditacije

Mirnoća i uvid, tečaj meditacije

Subota, 23.11.2024. u 9:00 -
Nedjelja, 24.11.2024. u 17:00

Chan centar Hartovski vrh i online

Hartje bb, Kostanjevac | Zoom

Vođene meditacije

Povlačenja

Meditacija se produbljuje na intenzivnim povlačenjima koja su srž chana. Prilika su da duboko vidimo sebe i pomaknemo granice svojeg iskustva. Sabrati se, doći u doticaj s tijelom i osjećajima te otpustiti napetost preduvjeti su da sagledamo život iz zdravije i mudrije perspektive.


Sub

05

Sedmodnevno povlačenje

Sedmodnevno chan povlačenje

Subota, 05.10.2024. u 16:30 -
Subota, 12.10.2024. u 12:00

Chan centar Hartovski vrh

Hartje bb, Kostanjevac