In June 2013 the building permit was obtained for a campus at the Community site. The 26.000 square meters are situated in a pastoral landscape with a view of beautiful grassy hills rolling like large waves in a green ocean. The site is situated next to a local road and surrounded by an old forest. Five multifunctional buildings are placed along a circular path, with the entrance gate as the starting and ending point. CHAN HALL with a floor area of 250 square meters (125 in a single room) it dominates the campus by size and position. Equipped with mats and cushions it can sit up to 40 practitioners. Emptied, it can accommodate the same number in a zenyoga or kempo session.
MAIN HOUSE 110 square meters provide room for an admissions office, library and accommodation for residential and guest teachers and their assistants. It can also serve as additional accommodation during larger events, or a dining/cooking facility during smaller events.
DINING HALL WITH KITCHEN 120 square meters provides space for regular meals for people living and practising at the the Centre. The dining hall can easily be transformed into a lecture hall or an alternative Chan hall during smaller retreats.
TWO DORMITORIES 70 square meters each provide a solid roof for 32 people during retreats, seminars and conferences. Flexible, mirror-like design makes it possible to adjust the space to specific sleeping requirements.
  SUSTAINABLE DESIGN

During the development of design and project documents great emphasis was placed on green building principles and this is reflected in the use of natural building materials with low embodied energy - mainly wood for load bearing structure and straw bales for the insulation of outer walls. Buildings are well insulated, using solar gain during winter time for heating and natural air circulation for cooling during summer. Solar panels will be used for heating of sanitary hot water. A sewage water biological purifying facility will allow the return of purified greywater to the surrounding environment. Biological waste will be composted and returned back in a natural cycle as fertiliser for the orchards and garden. Our aim is to demonstrate and promote a lifestyle that has a minimum ecological footprint and low adverse impact on the environment.